Geen mollen in deze hoop, alleen heerlijke room en banaan

Er is eigenlijk maar één plek waar je graag een molshoop ziet: op je bord. En dat bruine is natuurlijk geen aarde, maar smakelijke chocoladetaart verkruimeld om de verleidelijke, romige vulling van de taart te verhullen. Laat de cakemix de volgende keer maar in de schappen staan. Deze maak je gewoon helemaal zelf. 

Je hebt nodig:

  • 200 gr. boter
  • 250 gr. suiker
  • 4 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 300 gr. bloem
  • 60 gr. cacaopoeder
  • 3 bananen
  • 400 gr. room
  • 90 gr. chocoladevlokken
  • 1 tl vanillearoma

Zo maak je het:

  1. Voor de taartbodem mix je de boter, suiker, eieren, bakpoeder, bloem en cacaopoeder samen in een grote kom totdat je een glad beslag hebt. Giet het in een springvorm en bak 1 uur in de oven bij 180 °C.
  2. Zodra deze taartlaag gebakken en volledig afgekoeld is, hol je het midden uit met een lepel en leg je de uitgeschepte cake voorzichtig apart. Leg de bananen naast elkaar in de holte in het midden van de taartbodem. 
  3. Klop de room op totdat het stijf is en spatel er de chocoladevlokken en de vanillearoma doorheen. Schep dit mengsel dan over de bananen heen.
  4. Nu de grand finale: verkruimel de cake die je uit de taartbodem geschept hebt en strooi de kruimels boven op de taart.

Eén hap en je zweeft op een wolkje. Banaan, chocolade en room bieden gewoon een hemelse combinatie. Elke tuinier zal deze molshoop graag verwelkomen — en dat geldt ook voor alle andere gasten!

Reacties

Ook interessant