Omhuld door deeg: Een smakelijke vulling voor deze Muffins à la Hotdog

De hotdog: van de Oktoberfests in Beieren tot de hotdog-karren in Chicago - in zijn vele vormen is het een klassieker. Er zijn echter ook alternatieve manieren van de hotdog bereiden. Hier is een nieuwe, leuke manier om een oude favoriet op te dienen — wellicht perfect voor als het buiten met bakken uit de lucht komt en je geen zin hebt om te barbecuen? 

Je hebt nodig (voor 6 porties):

  • 4 knakworsten
  • 100 gr. ketchup
  • 1 tl mosterd
  • 500 gr. bloem
  • 2 tl gist
  • 7 el warm water
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 4 el olie
  • 1 ei
  • 50 gr. geraspte cheddar
  • 1 augurk, in blokjes
  • 1/2 ui, in blokjes

Zo maak je het:

  1. Snijd de knakworsten in de lengte doormidden en hak ze in kleine stukjes. Mix ze in een kom met de ketchup en de mosterd.
  2. Doe de bloem in een grote kom. Mix er eerst het gist met het water en voeg dan toe aan de bloem. Voeg daarna de zout, suiker, olie en het ei toe. Kneed het geheel door elkaar totdat je een bal deeg hebt. Laat het 1 uur staan om te rijzen.
  3. Kneed het nog een beetje door en verdeel dan in zes gelijkmatige porties. Rol ze elk op tot een balletje en rol ze dan plat om ze in de bakjes van de muffinvorm te drukken.
  4. Verdeel de knakworstenmix over de muffins en bedek ze met de geraspte kaas. Schuif ze nu 15 minuten in de oven bij 170 °C.
  5. Strooi voor het serveren nog een beetje ui en augurk over elke muffin, en ze zijn klaar om voor vrienden en family te worden opgediend.

Verras de kinderen en geniet van een hotdog zoals je dat nog nooit eerder gedaan hebt. Bovendien zou zelfs de aristocraten in de familie deze wel eten, aangezien ze nu een mes en vork kunnen gebruiken. ;-)

Reacties

Ook interessant