3 lagen, 3 kleuren, 3 smaken: De Napolitaanse Kwarktaart

Er zijn veel mensen die onterecht denken dat elke overheerlijke taart, vlaai en gebakje vers uit de oven komt. Dit recept is voor een taart die zo mooi is, dat niemand zal geloven dat je het zelf gemaakt hebt. Het grootste voordeel? Geen oven vereist!

Je hebt nodig:

  • 150 gr. beschuit
  • 300 gr. Nutella, verwarmd
  • 3 el Nutella (voor de laag)
  • 750 gr. roomkaas
  • 75 gr. suiker
  • 75 ml melk
  • 1 el citroensap
  • 1 el vanille-aroma
  • 300 gr. slagroom
  • 5 el aardbeienjam
  • 12 velletjes gelatine
  • 175 gr. couverture van pure chocolade, gesmolten

Zo ga je aan de slag:

Mix het verbrijzelde beschuit door de verwarmde Nutella, verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van een springvorm en druk goed aan.

In een grote mengkom mix je de roomkaas, suiker, melk, citroensap en vanille-aroma door elkaar heen. Tot slot gebruik je een spatel om de slagroom er doorheen te roeren. 

Verdeel het roomkaasmengsel over schone kommen in drie gelijke porties. In de eerste kom meng je er 3 el Nutella doorheen en bij de tweede portie doe je er 5 el aardbeienjam bij. Voeg aan elke portie vier opgeloste blaadjes gelantine toe en roer goed om. 

Je bent al bijna klaar! Eerst giet je de mix met Nutella in de springvorm over de chocoladebodem heen, daarna de aardbeienmix en tot slot het witte roommengsel. Telkens als je er één laag in hebt gegoten, plaats je de taart 10 minuten in de koelkast om te voorkomen dat de lagen zich vermengen. 

Zodra alle lagen verhard zijn, verwijder je de springvorm en giet je er de pure chocolade couverture overheen. 

Het eindresultaat ziet eruit als een meesterwerk. Het is bijna te mooi om op te eten! Bijna...

Bekijk het hele process nog eens in dit filmpje:

Met deze taart als pronkstuk ziet je tafel eruit alsof het direct uit de etalage van de bakker komt. Je kunt de volgende keer ook de aardbeienjam eens vervangen met een andere smaak. De Nutella is echter altijd wel een goed idee. Geniet ervan! 

Reacties

Ook interessant