Makkelijk gemaakt: Ontbijtrollen uit de Oven

Eten smaakt altijd beter als het is opgerold. Bewijs: burrito's, rollades, loempia's, sushi, pannenkoeken (van een kraampje), wraps, cakerollen, enchilada's... Oké, die laatste zijn in feite opgehemelde burrito's, maar je snapt wel waar we heen willen. Rollen zijn hip, lekker en ook nog eens veel gezelliger dan "plat" eten. Dus is het niet meer dan logisch dat je met het ontbijt ook wel eens van een smaakvol rolletje zou willen genieten. Welnu, daar hebben we het perfecte recept voor! En ook nog eens uit de oven - wat wil je nog meer?

Je hebt nodig (voor 10 porties):

  • ca. 10 gr. boter
  • 10 eieren
  • Zout en peper
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 100 gr. verse babyspinazie
  • 200 gr. geraspte cheddar
  • 20 plakjes ham

Zo maak je ze:

  1. Smelt de boter in een pannetje. Doe de eieren in een grote kom, klop ze op en giet ze in de "geboterde" pan. Kort voordat het roerei klaar is, doe je er de tomatenblokjes en spinazie bij. Tot slot voeg je er de geraspte kaas aan toe.
  2. Leg twee plakes ham op elkaar, leg er een eetlepel van de roereimix op en rol op tot een net pakketje.
  3. De gewikkelde rollen leg je in een ovenschaal en bak je 8 minuten in de oven bij 180 °C.

Wie het zich er nóg gemakkelijker van af wilt maken neemt slechts één hamplakje per rol. Wie er echter nog een extra kick aan wilt geven, neemt in plaats ham reepjes bacon. Voor een krokante rol hoef je in het laatste geval de baktijd slechts een beetje te verlengen. Wat je ook besluit: de rolletjes fleuren elk saai ontbijtbord zo weer op en zorgen voor wat afwisseling bij het ochtendmaal. En dat terwijl ze zo makkelijk te maken zijn!

Reacties

Ook interessant