In nette rijtjes: Ovenschotel met Bucatini

Houd je van een evenwichtige maaltijd, maar heb je een hekel aan de schoonmaak die er altijd op volgt? Dit recept vereist niet alleen weinig vaatwerk, maar is ook nog eens super makkelijk om te maken. Ovenschotelliefhebbers: maak je borst maar nat!  

Je hebt nodig (voor 4 porties):

  • 1 aubergine
  • zout en peper
  • 300 gr. gekookte bucatini-pasta
  • 12 plakjes ham
  • 6 eieren
  • 250 ml room
  • 20 gr. peterselie
  • 1 teentje knoflook, fijngemaakt
  • 150 gr. geraspte mozzarella

Zo maak je het:

Snijd de aubergine in dikke plakken en strooi er zout overheen.

Leg drie laagjes bucatini in de broodvorm, gevolgd door een laag aubergine. 

Rol de hamplakjes strak op en maak er een laagje van, bovenop de auberginelaag. Herhaal deze volgorde van laagjes nogmaals en eindig met een laag bucatini bovenop. 

Mix in een kom de eieren, room, peterselie, knoflook, zout en peper goed door elkaar. Giet het mengsel over de bucatini heen en maak af door de mozzarella over het geheel de strooien. 

Bak 1 uur in de oven bij 160 °C. 

Je kunt dit gerecht ook met ander vlees en andere groenten maken. Het mengsel van ei en room kan ook over elke individuele laag worden gegoten voor een beter distributie. Als je eenmaal klaar bent, snijd je het in plakken en serveer je de schotel met wat salade. Genieten maar!

Reacties

Ook interessant