Tijd om Paashaasjes te verstoppen... in je buik!

Wat is het leukste aan de Pasen? Het verstoppen of het vinden?

In het geval van deze schattige paashaasjes stellen we zeker voor dat je er een paar verstopt, want als je dat niet doet hebben ze de neiging om zomaar te verdwijnen... hmmm.

Je hebt nodig (voor 6 haasjes):

  • 700 gr. bloem
  • 1 el zout
  • 1 el honing
  • 1 el azijn
  • 1 el vanillearoma
  • 100 ml plantaardige olie
  • 3 eieren
  • 25 gr. verse gist
  • 250 ml warme melk
  • rozijnen

Zo maak je ze:

  1. Doe de bloem, zout, honing, azijn, vanillearoma, olie en 2 eieren in een grote mengkom. Verwarm de melk in de magnetron, giet over de geperste gist en roer voorzichtig totdat het volledig is opgelost. Voeg de melk dan aan de andere ingrediënten toe en kneed het geheel tot een deeg. Laat het deeg een uur rijzen.
  2. Kneed het deeg weer kort door. Pak een handje deeg, rol er een reepje van en rol dat reepje op tot een spiraal.
  3. Met de helft van het deeg die je voor de spiraal hebt gebruikt vorm je een kleine ovaal, waar je twee hazenoortjes in snijdt. Doe dit op zo'n manier dat het overgebleven gezicht onderaan ongeveer een derde van het figuur is en de oren ongeveer twee derden. Druk een rozijn in het hoofd als oog. Rol een nog kleiner stukje deeg op tot een bolletje voor het staartje.
  4. Bestrijk de delen van het deeg die aan elkaar geplakt moeten worden met opgeklopt ei. Bevestig het hoofdje aan de voorzijde van de spiraal en het bolletje aan de achterzijde. Bestrijk dan de hele haas met opgeklopt ei.
  5. Bak 30 minuten in de oven bij 180 °C.

Decoreer naar wens en smaak met lintjes en/of glazuur. Of... als je echt in een decadente bui bent, zorg dan dat je wat kommetjes met dipsaus van karamel en chocolade binnen handbereik hebt. Veel bakplezier!

Reacties

Ook interessant