Deze Pastaschotel met Kipschnitzels is een sensatie voor op de tong!

Een goede schnitzel op zijn tijd kan wonderen doen voor de stevige trek. Een schnitzeltje uit de supermarkt is meestal wel te doen, maar natuurlijk wel minder lekker dan een huisgemaakt schnitzel van een behoorlijk restaurant - of, nóg beter, van onze oosterburen in Duitsland. Maar dan heb je best eens kans dat het gepaneerde stuk vlees zo'n beetje je hele bord inneemt, waardoor er weer weinig plaats is voor garnering. Daarom komen we hier met een iets lichter en smakelijk alternatief. Kleinere stukjes, lichter vlees, maar wél een heerlijk romige pasta. Tijd om aan de slag te gaan!

Je hebt nodig:

  • 200 gr pasta
  • 1 kipfilet
  • 80 gr. bloem
  • 3 opgeklopte eieren
  • 150 gr. paneermeel
  • 5 el plantaardige olie
  • 1 el olijfolie
  • 2 ui in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 gr. champignons, in vieren
  • 100 ml runderbouillon
  • 100 gr. slagroom
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 tl sojasaus
  • Parmezaanse kaas voor de garnering

Zo maak je het:

  1. Kook de pasta met de olijfolie bijtgaar.
  2. Snijd de kipfilet in plakjes, wentel ze door de bloem, ei en paneermeel en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  3. Bak nu de uitjes, knoflook, tomatenpuree en champignons op.
  4. Blus nu af met runderbouillon, doe er de room bij en breng op smaak met peper en zout.
  5. Doe de pasta erbij in de pan en meng de sojasaus erdoorheen.
  6. Leg er de mini-kipschnitzel bovenop en garneer met wat Parmezaanse kaas.

Ik durf te wedden dat je de combinatie pasta met kipschnitzel niet of nauwelijks hebt uitgeprobeerd. Hier de kans bij uitstek om weer iets nieuws toe te voegen aan je keukenrepertoire. Zelfgemaakt, zonder rare toevoegingen en met een roomsaus om te zoenen! Je vrienden en familie zullen je er in elk geval dankbaar om zijn.

Reacties

Ook interessant