Deze Pittige Aardappelschotel met Kip is gemakkelijk te bereiden en kruidig van smaak

Sommigen houden ervan, anderen kunnen het zelfs niet verdragen als ze zouden willen: scherp eten. Toch kan het eten van pittig voedsel voordelen hebben. Zo kunnen verschillende smaken sterker worden waargenomen en de pijnreacties die door de scherpte worden veroorzaakt, kunnen zelfs voor de opwekking van gelukshormonen zorgen.

Dus als je wel van wat scherper houdt, kun je met deze pittige aardappelschotel met kip snel een pikant en smaakvol gerecht tevoorschijn toveren.

Je hebt nodig:

  • 200 gr. aardappels
  • 400 gr. kipfilet
  • 150 gr. bacon
  • 1 lente-ui
  • 50 gr. cheddar

Voor de marinade heb je nodig:

  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el chilisaus
  • 50 ml olijfolie

Zo maak je het:

1. Snijd de aardappels en de kipfilet in blokjes. Bak de reepjes bacon en haal ze uit het vloeibare vet. Snijd dan ook de lente-ui in reepjes. Meng de aardappels, het vlees en de uitjes in de ovenschaal door elkaar.

2. Bereid de marinade door de paprikapoeder, het zout, de fijngehakte teen knoflook, de chilisaus en de olijfolie in een kom te doen en goed door elkaar te roeren.

3. Giet de marinade bij de andere ingrediënten in de ovenschaal en vermeng alles goed. Strooi dan de geraspte cheddar over het geheel heen en bak alles 35 minuten in de oven bij 175 °C.

Tot slot kun je deze pittige aardappelschotel ook nog afmaken met wat crème fraîche en bieslook. En voor de gasten die het niet gewend zijn om scherp te eten, kun je het beste nog een grote karaf water neerzetten en een paar extra servetten om het zweet van hun voorhoofd af te deppen.

Reacties

Ook interessant