Tjokvol smaak: Pizzahotdog uit de Oven

Het kan nog best een risico om twee snackklassiekers met elkaar te combineren, maar als je het goed doet kan het resultaat ook echt een onvergetelijke smaakexplosie opleveren. Neem bijvoorbeeld het volgende recept: we namen een ouderwetse hotdog en combineerden deze met een heerlijke pizza. Het resultaat? Een smaakvolle, hartige snack waar je familie en vrienden om zullen blijven vragen...

 
Je hebt nodig (voor 4 porties):
  • Plantaardige olie
  • 1/2 groene paprika, fijngehakt
  • 1 ui
  • 300 gr. tomatenpuree
  • 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • Peper
  • 1 portie pizzadeeg
  • 4 knakworsten
  • 150 gr. cheddar, in dikke repen

Zo maak je het:

Verhit de olie in een pan en bak de groene paprika licht op. Voeg de ui en tomatenpuree toe. Breng op smaak met rozemarijn, knoflook, suiker, zout en peper. Laat de saus even pruttelen.

Giet de saus in een ovenschaal.

Snijd het pizzadeeg zigzag in stukjes om er driehoeken van te maken. Verwijder de buitenste twee driehoeken.

Leg nu onderaan elke driehoek een een knakworst en leg aan beide lange kanten van het worstje een reepje cheddar.

Rol het deeg op tot aan het puntje van de deeg. Het ziet er nu een beetje uit als een croissant.

Leg de hotdogrolletjes in de saus in de ovenschaal. Bak nu 15 minuten bij 180 °C in de oven.

We noemen het een snack, maar je ziet al wel dat het zo meer richting een hele maaltijd gaat. Dus als je die saaie en voorspelbare hotdogs en pizza eens zat bent, kun je deze unieke fusie van smaken uitproberen om je smaakpapillen te verrassen!

Reacties

Ook interessant