Geen deftig deeg vereist: Quiche à la Witbrood

Ken je van die feestjes waar iedereen wat meeneemt? Je spreekt ergens af in het park of bij iemand thuis en dan neemt iedereen iets mee dat ze thuis zelf hebben bereid. Dus dan kom je met je schamele tomatensalade aanzetten met een paar verloren blaadjes rucola er doorheen - en ziet op tafel minstens drie prachtige quiches staan, de één nog mooier dan de ander. Het deeg nog helemaal zelf gemaakt ook - en dat terwijl jij zelfs al loopt te prutsen met de kant-en-klare deegvellen uit de supermarkt. Hoe frustrerend!

Welnu, vandaag is het gedaan met alle frustratie. Geen ingewikkelde deegmengsels of deegvellen: je hebt alleen een paar sneetjes witbrood nodig. Dat moet toch te doen zijn, niet?

Je hebt nodig:

  • 8 eieren
  • 150 ml room
  • 120 gr. ham in blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 120 gr. geraspte cheddar
  • 120 gr. geraspte mozzarella
  • Zout en peper
  • 4 sneetjes witbrood
  • 1 el bieslook, fijngehakt

Zo maak je het:

  1. Klop de eieren op met de room. Voeg dan de ham, ui en kaas aan het mengsel toe en breng op smaak met een goede dosis zout en peper.
  2. Verwijder dan de korstjes van de sneetjes witbrood en bedek daarmee de bodem van een vierkante ovenschaal. Giet hier het eimengsel overheen en strijk glad. Nu strooi je bieslook over de quiche heen en bak je deze 30 minuten bij 180 °C in de oven.

En dat was het dan! Als je graag wat meer groen wilt, kun je naar hartelust meer groenten toevoegen. Het devies is hier weer "niets moet, alles mag", want uiteindelijk gaat het allemaal om de goede smaak en frisse ideeën die je gemakkelijk kunt uitvoeren. En bij het volgende feestje maak jij de blits met deze 'shabby chic' quiche!

Reacties

Ook interessant