Quiche in Bagel: Ontbijt voor kampioenen

Misschien eet je normaal gesproken geen bagel bij het ontbijt. En als dat wel het geval is, heb je wellicht een duidelijke voorkeur voor wat er op je eerste bagel van de dag moet zitten. Of je nu meestal het Hollandse ochtendbammetje ontwijkt vanwege de koolhydraten of juist standaard een bagel met roomkaas nuttigt — het is tijd om op te letten!

Dit is bittere ernst. Deze cirkel van perfectie wil je niet mislopen: de vulling is gezond en overheerlijk! Dit is alles wat je je maar kunt wensen om de dag met energie en balans te starten. En het is ook nog eens super eenvoudig! Om nog meer tijd te besparen, kun je zelfs alles de avond van tevoren klaarzetten.

Je hebt nodig (voor één quiche):

  • 1 bagel
  • 20 gr. rode paprika, in blokjes
  • 1 champignon, in blokjes
  • 20 gr. gekookte broccoli
  • 20 gr. geraspte cheddar
  • 1 ei
  • zout en peper

Zo maak je het:

  1. Snijd de bodem van de bagel af en hol dan het binnenste uit.
  2. Doe alle andere ingrediënten in een kom en meng ze goed door elkaar. Schep ze dan met een lepel in de uitgeholde bagel.
  3. Bak 15 minuten bij 160 °C in de oven. En de quiche is klaar!

Je kunt natuurlijk zelf de groentjes kiezen die je lekker vindt, evenals de kaas en de kruiden — waar je ook zin in hebt. Het fantastische is dat je in deze ene, mooie cirkel alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt om de dag mee te beginnen, plus een hele smakelijke hap. Kan niet beter, toch?! Bon appétit!

Reacties

Ook interessant