Waarom saaie brownies bakken als je deze bonte vierkantjes kunt bereiden? Van die gezellige koeienvlekken word je op slag vrolijk!

De Russen noemen het Duitse taart en de Duitsers noemen het Russische taart, maar beide kanten zijn het erover eens: deze kwarktaart is een traditionele topper! Hij combineert niet alleen het beste van chocoladetaart en kwarktaart, maar is ook nog eens extra vrolijk met het bonte patroon dat aan koeienvlekken doet denken. Normaal gesproken wordt de taart in een ronde vorm gebakken, maar deze versie op de bakplaat is erg handig voor als je geen springvorm hebt liggen. Het mag dan een mysterie zijn waar deze taartjes hun oorsprong hebben, lekker zijn ze sowieso!

Je hebt nodig:

Voor het deeg:

  • 150 gr. suiker
  • 2 eieren
  • 250 gr. zachte boter
  • 350 gr. bloem
  • 40 gr. cacaopoeder voor bakken
  • 2 tl bakpoeder

Voor de bovenlaag:

  • 120 gr. suiker
  • 2 eieren
  • 200 gr. gesmolten boter
  • 500 gr. kwark
  • 1 pakje vanillepudding
  • 1 tl geraspte citroenschil

Zo maak je het:

  1. Om het deeg te bereiden, doe je alle ingrediënten hiervoor in een kom en kneed ze met de hand of kneedhaken tot een deeg.
  2. Verdeel het deeg in twee porties, één van 2/3 en één van 1/3. Met de grootste portie bedek je de bodem van de bakplaat.
  3. Voor de bereiding van de bovenlaag vermeng je alle ingrediënten tot een crème.
  4. Giet de crème over de bodem heen en strijk glad. Pluk stukjes van het overgebleven derde deel van het deeg en verdeel ze over de hele bovenlaag heen. Bak ze vervolgens 30 minuten in de oven bij 180 °C.

Deze bonte taartjes doen het super leuk in de lente en fleuren elke koffietafel meteen op. Je kunt ze natuurlijk ook tot het dessert bewaren, als je dat lukt. Bon appétit! Of, zoals de Russen zeggen: Прия́тного аппети́та!

Reacties

Ook interessant