Lekker en gemakkelijk: Salamirolletjes met Roomkaas en drie vullingen

Met de lente begint ook weer de tijd van tuinfeestjes en barbecuen in het park. Als je niet alleen worstjes en burgers wilt eten, of je hebt toevallig geen barbecue bij de hand, zijn kleine hapjes voor een picknick natuurlijk ook altijd een goed idee. Deze snack is niet alleen in een handomdraai te maken, maar ziet er ook nog eens gezellig uit.

Je hebt nodig:

  • 35 plakjes salami
  • 250 gr. roomkaas
  • 80 gr. rode paprika, fijngehakt
  • 10 gr. peterselie, fijngehakt
  • 50 gr. zwarte olijven, elk in vieren gesneden

Zo maak je ze:

  1. Leg de plakjes salami in overlappende rijen op een stuk huishoudfolie.
  2. Bestrijk het oppervlak met roomkaas en verspreid de overige ingrediënten elk over een derde van de roomkaas. Nu heb je één deel met paprika, één deel met peterselie en één deel met olijven.
  3. Rol het geheel dan strak op en leg twee uur in de koelkast. Verwijder daarna de huishoudfolie en snijd de rol met een scherp mes in kleine porties.

Mocht je op dieet zijn of onverwacht meer gasten krijgen, snijd je de plakjes gewoon wat dunner af. Maar dan moet je niet vreemd opkijken als er twee keer zo vaak naar wordt gegraaid. Die deftige salamirolletjes oefenen nu eenmaal een sterke aantrekkingskracht uit!

Reacties

Ook interessant