In vuur en vlam voor de zomer: Sneetjes Tarte Flambée

Nee, dit is geen Italiaanse pizza! De Tarte Flambée - of Flammkuchen in het Duits - komt uit het gebied dat de Elzas, de Palts en Baden beslaat. Vandaar dat het in zowel Duitsland als Frankrijk een welbekend onderdeel van de nationale keuken is en een veelgeliefde snack of lichte hoofdmaaltijd. Het wordt normaal gesproken met een flinterdun brooddeeg gemaakt, maar wij hebben vandaag een veel makkelijkere variant in de aanbieding. Met een paar sneetjes witbrood tover je zo je eigen mini-vuurtaartjes op tafel.

Je hebt nodig (voor 4 porties):

  • 4 sneetjes witbrood
  • 200 gr. crème fraîche
  • 100 gr. rauwe ham, in stukjes
  • 50 ml room
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 150 gr. geraspte kaas
  • wat gesneden bieslook

Zo maak je ze:

  1. Snijd de korsten van de sneetjes witbrood af en rol ze voorzichtig met een deegroller plat. Zo kunnen ze alvast op de bakplaat worden gelegd.
  2. Doe dan de crème fraîche, rauwe ham, room, uitjes en kaas in een kom en vermeng de ingrediënten tot een crème.
  3. Deze verspreid je over de sneetjes brood, die je dan 15 minuten bij 200 °C in de oven bakt. Tot slot garneer je de sneetjes met wat bieslook.

Het enige wat nu nog mist is een goed glas Franse wijn, wat kaarsjes op het terras en zwoele chansons op de achtergrond. Wat wil je nog meer voor je zomeravonden?! Santé!

Reacties

Ook interessant