Puristen opgepast: Spaghettibrood Bolognese

De geur van versgebakken brood die uit de oven komt, verhult dit spaghetti-pizza-spektakel.

In delen van Italië zou het wel eens verboden kunnen zijn om deze lekkernijen samen in één gerecht te stoppen, maar zoals de marathonlopers onder ons weten, soms heb je gewoon krachtvoer nodig. En zoals de gevoeligen onder ons weten, soms heb je troostvoer nodig.

Welnu, dit gerecht is een onovertroffen combinatie en biedt alles wat je nodig hebt en meer: 

Je hebt nodig:

  • wat plantaardige olie
  • 300 gr. gehakt
  • 1 fijngehakt uitje
  • 1 teentje knoflook, fijngemaakt
  • 1 el oregano
  • zout en peper
  • 400 ml tomatenpuree met stukjes
  • 150 gr. gekookte spaghetti
  • 1 vel pizzadeeg
  • 150 gr. kaasblokjes
  • 1 opgeklopt ei
  • 30 gr. geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

  1. Verhit de olie in een pan en voeg het gehakt toe. Rul totdat het vlees lichtbruin is en doe er dan de ui, knoflook, oregano en peper en zout (naar smaak) bij.
  2. Vul nu de pan met de tomatenpuree, voeg de gekookte pasta toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  3. Rol het vel pizzadeeg uit op een vel bakpapier en leg de volledige inhoud van de pan in het midden. Verdeel de kaasblokjes gelijkmatig over het hoopje spaghetti.
  4. Maak nu vanuit elke hoek van het deegvel een diagonale snede tot aan de vulling. Snijd dan langs de lange kanten van het deeg stroken van gelijke breedte tot aan de vulling.
  5. Vouw eerst de korte kanten naar binnen en vouw daarna de stroken aan de lange kanten stuk voor stuk naar binnen totdat het hele brood is ingepakt.
  6. Bestrijk de bovenzijde met het opgeklopte ei en strooi er Parmezaanse kaas overheen. Schuif nu het brood 30 minuten in de oven bij 160 °C.

Het mag dan misschien wel lastig zijn om dit gerecht in een categorie te plaatsen, het opeten is beduidend minder moeilijk. Laat je niet door puristen in een hoek drijven: probeer deze warme, smakelijke en vullende hybride en je zult zien — het is het dubbel en dwars waard!

Reacties

Ook interessant