Gebakjes zonder suiker: Spaghettimuffins met Gehaktballetjes

Een lekker gebakje hoeft niet altijd suiker te bevatten om bevredigend te zijn. Deze hartige muffins maak je geheel zonder suiker, maar voelen toch echt als een feestje om te eten. Bovendien zien ze er super schattig uit en zijn de porties nog goed te overzien. En het fijne is: ze zijn heel eenvoudig tevoorschijn te toveren!

Je hebt nodig (voor 6 porties):

  • 150 gr. rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • Zout en peper
  • Een beetje bakolie
  • 100 gr. gekookte spaghetti
  • 100 gr. geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie
  • 120 ml tomatensaus
  • 1 el gehakte basilicum

Zo maak je ze:

  1. Om de gehaktballetjes te bereiden, meng je het gehakt, de ui en zout en peper naar smaak door elkaar heen. Dan vorm je van het mengsel met je handen kleine balletjes. Verhit wat olie en bak de balletjes aan alle kanten bruin.
  2. Meng de spaghetti, ongeveer 90 gram Parmezaanse kaas en de olijfolie door elkaar, draai de pasta met een vork en lepel tot kleine nestjes en leg in elk bakje van een muffinvorm een portie.
  3. Leg een lepel tomatensaus in het midden van de pastanestjes, plaats er een gehaktballetje op en maak af met nog een kwak saus. Bestrooi de muffins dan met de overgebleven Parmezaanse kaas en schuif 20 minuten in de oven bij 190 °C. Garneer het eindproduct met nog wat Parmezaanse kaas en basilicum.

En dan zeggen ze nog wel dat je spaghetti niet met je handen kunt eten! Deze snoezige happen nodigen juist regelrecht uit om ze met je blote vingers vast te pakken en in je mond te doen. Ook kinderen zullen in hun handjes knijpen dat ze eindelijk het bestek mogen laten liggen!

Reacties

Ook interessant