Hapklaar en gemarineerd: Steakhappen Honing-Balsamico

Bij steak denk je al gauw aan een grote lap vlees die de helft van je bord inneemt, vergezeld van een romige saus of kruidenboter en wellicht met friet of aardappeltjes erbij. Dat steak ook in kleine, hapklare vorm kan worden geserveerd bewijzen deze smaakvolle steakhappen. De genialiteit van deze happen ligt 'em echter niet in hun formaat, maar in de zoet-scherpe honing-balsamico-marinade waarin ze gebakken worden.

Je hebt nodig:

  • 500 gr. kogelbiefstuk
  • Braadolie

Voor de marinade:

  • 60 ml donkere balsamicoazijn
  • 3 el plantaardige olie
  • 60 gr. honing
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl zwarte peper, gemalen
  • 1 tl rozemarijn, fijngehakt

Zo maak je ze:

  1. Snijd de kogelbiefstuk in blokjes.
  2. Bereid de marinade door alle ingrediënten in een kom te doen en goed te vermengen.
  3. Laat het vlees minstens twee uur in de marinade weken.
  4. Bak de uitgelekte stukken vlees op hoog vuur op en doe er wat zout overheen.

Zodra de steakhappen klaar zijn, serveer je ze met je favoriete barbecuesaus. Niet alleen bieden deze hapjes een smaaksensatie voor zwoele zomeravonden op terras of bij zonnige picknicks in het park, ze zijn ook nog eens super handzaam en gezellig. Lekker samen delen en genieten maar!

Reacties

Ook interessant