Hemelse Tiramisu direct uit een fles — gewoon geniaal

Eén van de beste desserts ter wereld moet toch echt zelfgemaakte tiramisu zijn, vers en gekoeld geserveerd. Verwennerij na het eten kan gewoon niet beter, toch? Welnu, hier is een nieuwe variatie op het klassieke Italiaanse dessert dat frambozenfans zal doen watertanden. En het is ook nog eens gemakkelijk! Klaar om aan de slag te gaan?

Je hebt nodig:

  • 250 gr. mascarpone 
  • 2 eieren
  • 50 gr. suiker 
  • 250 ml room
  • 6 lange vingers
  • 200 gr. frambozen
  • 200 ml sterke, zwarte koffie of espresso
  • 500 gr. melkchocolade, gesmolten
  • elektrische mixer
  • schaar
  • 2 plastic flessen
  • glazen kommetjes

Zo maak je het:

Scheid de eierdooiers van de eiwitten en mix de dooiers met de mascarpone en de suiker.

 

Mix tot je een gladde en romige consistentie hebt bereikt.

In aparte kommen klop je de eiwitten op met een handmixer tot ze luchtig zijn en hetzelfde met de room tot zich stijve pieken hebben gevormd.

Lepel voorzichtig de opgeklopte room en het eiwit door de mascarpone heen.

Neem twee schone, lege plastic flessen en knip het uiteinde met de hals er op ongeveer een derde van boven af. 

Knip er dan in elke fles in de lengte een paneel uit. Weer zou ongeveer een derde moeten volstaan voor de juiste proportie, waarbij twee derde van de fles intact blijft. Schuif de flessen in elkaar zodat je een cilinder krijgt met een opening aan de bovenzijde.

Vul de cilinder met de helft van de mascarponemix.

Maak in het midden een rijtje met frambozen.

Doop de lange vingers één voor één in de koffie en leg ze voorzichtig op de frambrozen.

Voeg nu de rest van de mascarponemix toe. Dit keer leg je de in koffie gedrenkte lange vingers in het midden en maak je langs elke zijkant een rij met de overige frambozen.

Schuif minimaal drie uur in de vriezer zodat alles goed kan verharden voordat je het serveert. Om voor het serveren af te maken, verwijder je eerst de inhoud van de plastic flessen.

Nu is het tijd voor de pièce de résistance: giet volledig over met gesmolten chocolade en laat verharden.

Je kunt het geheel desgewenst garneren met frambozen en poedersuiker. En bereid je nu voor op alle bewonderende blikken van je eetgasten!

Snijd aan, serveer en geniet!

Dit dessert is zo licht en luchtig dat je er nooit te vol van gaat zitten. Klinkt dat als een uitnodiging om een extra plakje te nemen? Nou, daar zeg ik geen nee tegen!

Reacties

Ook interessant