Chocoladeverleiding: Verwenbrownies met Ferrero Rocher

Wat is er nu erger dan een batch warme, smeuïge brownies? Machtig en sponzig komen ze uit de oven en smelten alleen in je mond - wat een arrogantie! Kun je je voorstellen dat ze nog meer verrijkt zouden worden met de zoete smaak van Ferrero Rocher-chocolaatjes? Bah, echte horror: 

Je hebt nodig:

  • 12 Ferrero Rocher-chocolaatjes 
  • 100 gr. pure chocolade
  • 100 gr. boter
  • 50 gr. bloem
  • 3 eieren
  • 100 gr. suiker
  • 1 mespuntje bakpoeder

Zo ga je aan de slag:

Snijd vier Ferrero Rochers in kleine stukjes en doe hetzelfde met de pure chocolade. Doe de boter en alle chocoladestukjes in een kom en laat de ingrediënten samen boven een pan kokend water smelten. 

Haal de kom van het vuur en voeg er de bloem, eieren, suiker en bakpoeder aan toe. Meng goed door elkaar om er een glad beslag van te maken. 

Giet het beslag in een bakvorm en druk de overgebleven Ferrero Rocher-chocolaatjes erin. Bak tot slot 25 minuten in de oven bij 180 °C.

Het eindresultaat ziet er niet uit, hè?

Voor meer variatie kun je proberen witte chocolade door het beslag te gieten of een ander soort bonbon te gebruiken. Het maakt niet uit hoe je deze brownies bereidt, ze smaken sowieso heerlijk... ehh, smerig, bedoel ik!

Reacties

Ook interessant