Licht en fruitig: Yoghurttaartje Oreo & Framboos

Zoek je naar een indrukwekkende traktatie voor je volgende feestje of bijeenkomst? Je hoeft geen fortuin uit te geven aan een banketbakker. Deze prachtige mini-taartjes zullen elke desserttafel sieren en zeker een applaus ontvangen:

Je hebt nodig (voor 2 porties):

  • 8 Oreo-koekjes
  • 2 el melk
  • 250 gr. yoghurt
  • 50 gr. suiker
  • 1 el vanillearoma
  • 3 opgeloste velletjes gelatine
  • 150 ml room
  • 150 ml frambozensaus

Zo maak je het:

  1. Verbrijzel de Oreo's en mix de kruimels met de melk. 
  2. In een grote kom mix je de yogurt, suiker, vanillearoma, opgeloste gelatine en stijf opgeklopte room door elkaar heen. Verdeel het mengsel in drie even grote porties.
  3. Voeg 100 ml frambozensaus aan één portie en 50 ml frambozensaus aan de tweede portie. Meng goed door elkaar. 
  4. Knip twee stroken bakpapier, elk ongeveer twee centimeter breed. Leg twee overlappende stroken onderin een mok* en laat een beetje extra papier over de rand heen hangen. Doe hetzelfde met de tweede mok. Schep het Oreo-mengsel met een lepel onderin elke mok, gevolgd door een laag van de donkerste frambozenmix. Laat even in de koeling staan. Herhaal het proces met de volgende twee lagen, met de witte mix bovenaan. Plaats de taartjes daarna twee uur in de vriezer. Om op te dienen trek je voorzichtig aan de stroken bakpapier om de taartjes te verwijderen. Giet er een beetje overgebleven frambozensaus overheen. 

* Of één van deze mini-springvormen!

Geen oven vereist! Als je niet zo van frambozen houdt, kun je gerust met andere vruchtensauzen experimenteren. Geniet ervan!

Reacties

Ook interessant