Schep de kwarkmengsels om en om in het midden van de bodem en wees getuige van de magie die daarmee ontstaat.

Goochelaars zwaaien met hun toverstaf om hun illusies te produceren en bakkers doen hetzelfde met de garde – met het belangrijke verschil dat hun eindresultaat geen gebakken lucht is. Met een super makkelijke (tover)truc ontstaat er in jouw keuken een fruitige en romige kwarktaart die eruit ziet alsof het een modeprijs verdient. Dus tijd om aan de slag te gaan met je toverstaf... ehh, garde!

Je hebt nodig:

  • 300 gr. chocoladekoekjes
  • 80 gr. gesmolten boter
  • 750 gr. kwark
  • 125 gr. boter
  • 5 eieren
  • 4 el maiszetmeel
  • 250 gr. suiker
  • 250 gr. bevroren frambozen

Zo maak je het:

  1. Om de koekbodem te maken, verbrijzel je de koekjes met de hand, in een mixer of in een diepvrieszakje waar je een deegroller overheen rolt. Dan meng je de kruimels met de boter en druk je het geheel goed aan op de bodem van de springvorm. Voordat je er verder mee gaat, zet je de bodem eerst 30 minuten in de koelkast.
  2. Doe ondertussen in een grote schaal de kwark, boter, eieren, twee eetlepels maiszetmeel en suiker en meng alles goed door elkaar.
  3. Verdeel het mengsel in twee grote porties. Druk de ontdooide frambozen door een zeef boven één van de porties. Voeg daar twee eetlepels maiszetmeel bij en roer goed door het kwarkmengsel heen.
  4. Voor het zebrapatroon schep je afwisselend een klein beetje kwarkmengsel met en dan weer zonder frambozen in het midden van de koekbodem. Zo ontstaat er schepje voor schepje een prachtig gezicht. De taart wordt tot slot 60 minuten bij 140 °C in de oven gebakken.

En abracadabra: een schitterende Zebrataart! Voor een extra dramatisch effect kun je natuurlijk een zijden doek (of een theedoek, wat jij wilt) voor de taart houden, de magische spreuk zeggen en dan de grote onthulling doen. Wie weet, misschien vliegt er spontaan ook een witte duif van onder het doek weg. Zolang er maar geen wit konijn op je taart blijkt te zitten!

Reacties

Ook interessant