Net je eigen wensbron van kaas: Broodfondue met Worstjes

Natuurlijk is iedereen verantwoordelijk voor hun eigen geluk, maar soms lijkt de worp van een muntstuk in een wensbron het geluk nog wel eens een handje te helpen. Deze broodfondue is ook net zo'n magische bron, maar in plaats van muntjes gooi je worstjes in de goudgele kern. Toch gaat je wens meteen in vervulling – ten minste, als je je een smakelijke hap en een volle maag had gewenst.

Je hebt nodig:

  • 1 kaaswiel van zachte kaas (bijvoorbeeld Camembert)
  • 2 ronde vellen bladerdeeg (∅ 32 cm)
  • 26 stukjes knakworst, elk ca. 2,5 cm lang
  • 1 eierdooier
  • 1 el sesam

Zo maak je het:

  1. Snijd de bovenkap van het kaaswiel af. Zo kom je later bij het aansnijden beter bij het vloeibare deel aan de binnenkant. Leg de kaas in het midden van een vel bladerdeeg. Dek nu het deeg rondom het kaaswiel met bakpapier af en leg het tweede vel bladerdeeg er precies overheen.
  2. Leg 13 stukjes knakworst in een cirkel met gelijke afstanden ertussen langs de rand van het deeg. Maak tussen deze worstjes in sneden van de rand tot aan het kaaswiel in het midden. Rol dan de deegstroken die daardoor zijn ontstaan op tot aan het midden, waarbij elk worstje nu in een deegstrook zit opgerold.
  3. Verwijder het bakpapier onder het deeg vandaan en herhaal de laatste stappen: Worstjes neerleggen, deeg aansnijden zoals een taart en oprollen.
  4. Bestrijk je kunstwerk met eierdooier en verdeel de sesam over de bovenkant. Schuif dan 40 minuten in de oven bij 180 °C.

Waarschijnlijk is de wens naar een volle maag na de eerste worp in de bron nog niet vervuld. De volgende keer gooi je gewoon nog een paar extra worstjes in de gouden bron om nog wat dichter bij het beoogde geluk te komen!

Reacties

Ook interessant