Oplichterij van het hoogste culinaire niveau: Chocolade-ei met Slagroommousse

Het leven zit vol bedrieglijk voedsel en als je begint met ingrediënten op verpakkingen te lezen, kun je je nogal bekocht voelen. Maar dit geweldige Paasrecept biedt het meest betoverende bedrog dat er is — ceci n'est pas un oeuf

Hierbij maak je een elegante — en overheerlijke — eierschaal van chocolade, welke je met hemelse witte-chocoladecrème vult (het eiwit, natuurlijk), plus frisse marmelade (de dooier).

De kleur van de schaal zal het bedrog wel verraden, maar toch... Wat een genot.

Je hebt nodig (voor 4 stuks):

  • 400 gr. couverture, puur
  • 100 gr. couverture, wit
  • 250 ml slagroom
  • 50 ml oranje-gele marmelade (perzik of abrikoos werkt goed!)

Zo maak je het:

Hak de pure couverture fijn en smelt het au bain-marie. Zorg dat het water zelf de chocolade niet aanraakt, maar dat er alleen stoom in aanraking komt met de kom. Als je het te hoog verhit gaat het klonteren.

Leg een lepel chocolade in het midden van een dessertbordje en laat het alvast een beetje stollen.

Terwijl de chocolade verhardt, blaas je vier kleine ballonnetjes op tot ze een diameter hebben van ongeveer 8 centimeter. Neem ze voorzichtig af zodat je zeker weet dat ze schoon zijn en doop ze dan in de rest van de gesmolten chocolade. 

Druk de ballon in de chocolade op het bordje en laat het drogen, terwijl je de ballon vasthoudt zodat het niet wegglijdt.

Zodra de chocolade echt volledig is gestold, prik je de ballon kapot en verwijder je die volledig.

Voor de mousse smelt je de witte couverture en meng je daar de slagroom doorheen. Neem dan een spuitzak en spuit de mousse in de eierschaal.

Voor de "dooier" hol je een kleine kuil in het midden van de mousse uit. Doe er met een lepel een klodder marmelade in en je perfecte Paasdessert is gereed! 

Het resulterende bedrog is het in dit geval zeker waard. En je kunt de schaal natuurlijk met elke andere soort mousse vullen, afhankelijk van het seizoen of de gelegenheid.

Dit listige ei zal je gasten imponeren en een echte hit zijn aan de Paastafel. Het ziet er zo mooi uit dat je het niet zult willen opeten — maar uiteindelijk is die verleiding natuurlijk niet te weerstaan!  

Reacties

Ook interessant