Deze Gevulde Pizzacupjes hebben een Mexicaans tintje

Er is nauwelijks een gerecht dat zo massaal geliefd is als pizza. Of het nu vers is – dampend en met kaasslierten – of van de dag ervoor – koud en voor het ontbijt: de belegde deegbodems kunnen eigenlijk gewoon altijd en overal. De volgende keer dat je bij jou thuis een hongerige meute verwacht, zet gewoon deze kleine snacks op tafel. Om te zorgen dat iedereen genoeg heeft, kun je maar beter wel een hele kar vol maken.

Je hebt nodig (voor 6 porties):

  • 2 tortilla's
  • 6 el tomatensaus
  • 90 gr. geraspte mozzarella
  • plakjes salami
  • gekookte ham
  • stukjes ananas uit blik

Zo maak je ze:

  1. Plaats een kleine kom of glas ondersteboven op de tortilla en snijd met een mes het deeg eromheen weg. In plaats van een kom kun je ook een grote, ronde koekjessteker gebruiken. Zorg dat je per tortilla 3 rondjes uitsnijdt. Nu leg je de mini-tortilla's in de bakjes van een muffinvorm.
  2. Leg een eetlepel tomatensaus in elk cupje, gevolgd door een beetje geraspte kaas.
  3. Beleg nu de ene helft van de bakjes met plakjes salami en de andere helft met ham en ananas. Tot slot bak je ze 12 minuten in de oven bij 180 °C.

Deze pizzacupjes kun je geheel naar eigen smaak bereiden. Gebruik in plaats van vlees groenten – en ze zijn vegetarisch. Of je voegt een paar kidneybonen, mais en gehakt toe aan de tomatensaus en je hebt een variant van Chili con Carne die je niet met een lepel eet, maar waar je letterlijk je tanden in kunt zetten.

Reacties

Ook interessant