Niet voor de kleine trek: Hartige Taart Aardappel-Bacon

Om de lekkere trek te stillen vind je meestel wel een tussendoortje in de koelkast. Maar wat nu als je buik zo leeg en hol als een rijpe watermeloen aanvoelt en je maag knort als een beer na zijn winterslaap? Dan heb je een flinke maaltijd nodig om je überhaupt weer een beetje levend te voelen. Geen probleem met deze stevige taart.

Je hebt nodig:

  • 45 reepjes bacon
  • 5 middelgrote aardappels
  • 400 gr. geraspte cheddar
  • Zout en peper

Zo maak je het:

  1. Leg de plakjes bacon in een kleine gietijzeren pan of taartvorm waaiervormig in een cirkel. De uiteinden van de plakjes hangen over de rand van de pan gedrapeerd. De binnenkant van de pan is volledig bedekt.
  2. Was en snijd de aardappelen in dunne schijfjes. Leg op de bodem van de pan een laag van de aardappelschijfjes in bloemvorm en breng met zout en peper op smaak. Strooi hier een dikke laag kaas overheen. Herhaal deze stap nog tweemaal en leg met elke laag wat minder aardappelschijfjes in de pan.
  3. Maak het kunstwerk af door de baconreepjes over de bovenkant naar binnen te vouwen, zodat je de taart volledig afdekt. Bak dan 2 1/2 uur bij 170 °C in de oven.

Dat hongergevoel ben je na deze hap zeker wel kwijt. Sterker nog: na dit vullende gerecht zal het tegendeel waar zijn. Goed mogelijk dat je nu in een voedselcoma raakt en een tijdje niet in staat zult zijn om op te staan. Na een diepe verteringsslaap kun je dan weer door naar de volgende vullende hap ;-).

Reacties

Ook interessant