Zo bizar als het theekransje van Alice in Wonderland: Kopjes Chocolade

Sinds "Alice in Wonderland" roept de gedachte aan een theekransje meteen een eigenaardige charme op. Klinkend porcelein, wankelende deksels en tafelgasten met een dubieuze mentale toestand kun je ook regelen zonder het konijnenhol in te springen, maar het is geen vereiste. Zou je toch graag een bijzonder theekransje willen organiseren, kun je jouw gasten blij maken met deze schattige kopjes die puur uit chocolade bestaan!

Je hebt nodig (voor 3 porties):

 • 400 gr. witte chocolade
 • Bonte spikkels
 • 100 gr. pure chocolade
 • 300 gr. slagroom
 • 3 amarena-kersen

Zo maak je ze:

 1. Hak de witte chocolade klein en smelt de stukjes in een waterbad volledig.
 2. Nadat de chocolade vloeibaar is geworden, vul je drie siliconen muffinvormen volledig met chocolade en giet ze dan weer leeg. De chocolade die aan de binnenkant achterblijft, verhardt en biedt een holle afdruk die je voorzichtig uit de vorm moet verwijderen. Om het verharden een handje te helpen, zet je de chocolade in de koelkast.
 3. Doop de rand van de chocoladekopjes in de vloeibare chocolade en druk deze dan in de bonte spikkels.
 4. Doe de overgebleven chocolade in een spuitzak. Teken op bakpapier drie grote cirkels en drie vormen die eruit zien als de letter C, waarmee je de hendel straks maakt.
 5. Zodra deze chocolade ook verhard is, doe je een klein beetje vloeibare chocolade in het midden van de cirkel en druk je het chocoladekopje erop vast. Doop dan de uiteindjes van de hendel in de vloeibare chocolade en druk ze tegen het kopje aan.
 6. Smelt voor de chocolademousse de pure chocolade en roer deze door de stijfgeklopte room. Vul de kopjes met mousse en garneer met een amarena-kers.

Ook op je eigen theekransje kunnen je gasten een beetje gek worden – gek van de heerlijk zoete suikerkick. Wees wel voorzichtig zijn, want zodra je in de ban bent van deze lekkernijen, kun je wellicht nooit meer zonder. De volgende keer maak je dan misschien wel pure chocoladekopjes met witte mousse.

Reacties

Ook interessant