Een baksel dat tussen twee werelden in danst: Krokante Pizzapretzel Ham-Kaas

Je kent ze wel van vakanties en dagjes bij onze oosterburen, waar ze op elke straathoek en in elke supermarkt te koop zijn in allerlei soorten en maten: pretzels - of, zoals ze daar heten, Bretzeln. Of er nu wat te vieren valt, of het is gewoon een smakelijke dinsdag, de Duitsers blijven hun favoriete snack door dik en dun trouw. Bijna net zo trouw als Italianen aan hun geliefde pizza's. Dus wat gebeurt er als je tussen deze twee werelden in gaat zitten? Dat kan alleen maar iets fantastisch opleveren: Jawel, de legendarische pizzapretzel!

Je hebt nodig (voor 8 porties):

  • Pizzadeeg
  • 100 gr. ham, in stukjes
  • 100 gr. geraspte mozzarella
  • 1 opgeklopt ei
  • 100 gr. Parmezaanse kaas

Zo maak je ze:

  1. Rol het pizzadeeg uit en snijd in de lengte in acht strookjes van gelijke dikte.
  2. In een zo smal mogelijke lijn leg je in het midden van de deegstrookjes de stukjes ham en geraspte mozzarella. Druk nu de zijden van de deegstroken zo samen dat de vulling wordt omhuld.
  3. Vorm de deegrolletjes tot pretzels (dus in de vorm van een krakeling), bestrijk ze met het opgeklopte ei en strooi er Parmezaanse kaas overheen. Wat er nu nog te doen staat? Bakken! En wel 10 tot 13 minuten in de oven bij 200 °C.

Wie de pretzels niet vol genoeg vindt, kan er de volgende keer nog wat salami bij uitproberen. Hoe meer vulling je erin stopt, hoe dikker de deegstroken moeten zijn, waardoor de vorm wellicht een beetje minder mooi tot zijn recht komt. De smaak zal er echter niet op achteruit gaan.

Reacties

Ook interessant