Hé, Guinness, is dit 's werelds grootste Oreo? Het is sowieso de lekkerste: de Royale Oreotaart!

Heeft het team van het Guinness Recordboek al een certificaat toegekend voor de grootste Oreo ter wereld? Want wij vinden dat dit recept sowieso bij de kanshebbers zou moeten horen. Misschien niet zozeer om zijn formaat— we schatten de diameter op een glorieuze 22 centimeter — maar om zijn GIGANTISCHE Oreotastische smaak!

Hier hoort alleen nog een emmer thee of melk bij en dan zijn we er helemaal klaar voor... Kom maar op met die reuzenkoek!

Je hebt nodig:

 • 36 Oreo-koekjes
 • 50 gr. gesmolten boter
 • 800 gr. roomkaas
 • 80 gr. suiker
 • 220 ml melk
 • 1 tl vanille-extract
 • 8 velletjes gelatine
 • mango, frambozen en munt voor de garnering

Zo maak je het:

 1. Draai de koekhelften van de Oreo's los en schraap de witte crème met een mes ertussen vandaan en doe in een kom. Verkruimel de "naakte" koekjes met een deegroller en een hersluitbaar diepvrieszak. Leg een derde van de kruimels opzij voor later.
 2. Voeg de gesmolten boter aan de overgebleven twee derden van de kruimels toe en meng met een lepel door elkaar. Druk dan de kruimelmengsel goed aan op de bodem van een springvorm
 3. Doe de roomkaas, Oreocrème, suiker, melk en vanille-extract in een pan, verhit het mengsel boven middelhoog vuur en roer totdat je en gladde substantie hebt.
 4. Week ondertussen de gelatine in een kommetje met koud water. Zodra het soepel is verwijder je het overtollige water, voeg je de velletjes aan het crèmemengsel toe en roer je totdat de gelatine volledig is opgelost. 
 5. Giet het crèmemengsel over de koekbodem, schud de springvorm licht om het bovenoppervlak gelijk te krijgen en bedek dan met de overgebleven koekkruimels. Garneer naar smaak met de plakjes mango, frambozen en muntblaadjes. Zet 4 uur in de koelkast totdat het een stevige taart is.

Zorg dat je je Guinness-gecertificeerd panel met getuigen ook uitnodigt, zodat ze je recordbrekende prestatie kunnen bevestigen. Op naar eeuwige roem en glorie!

Reacties

Ook interessant