Onwaarschijnlijk lekker: Spiegelei in Gebakken Aardappel

Eieren en aardappels zijn nou niet bepaald een gebruikelijke combinatie in de Hollandse keuken. In Engeland is de welbekende schotel Egg and Chips echter één van vele smakelijke opties om deze twee ingrediënten bij elkaar te brengen. Sterker nog: menig English Breakfast bevat zowel spiegeleieren als hash browns, oftewel kleine rösti's.

We introduceren dit overheerlijke succesduo dus graag ook bij jou thuis met een culinair recept dat vooral voor het ontbijt of tijdens een brunch een echte hit zal zijn. Glaasje jus d'orange erbij - perfect!

Je hebt nodig (voor 2 porties):

  • 1 grote aardappel
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ tl tijm
  • 1 teentje knoflook, fijngemaakt
  • 1 el boter
  • zout en peper
  • 2 eieren

Zo maak je het:

  1. Snijd de aardappel in de lengte door de helft en bak 40 minuten bij 180 °C in de oven. Nadat het even is afgekoeld, hol je het binnenste uit en doe je de uitgeschepte aardappel in een mengkom.
  2. Prak de uitgeschepte aardappel met een vork en voeg er al prakkend Parmezaanse kaas, tijm, knoflook, boter en zout aan toe. 
  3. Doe het aardappelmengsel terug in de uitgeholde aardappelschillen en druk goed aan, zodat er nog een deuk in blijft van ongeveer een centimeter diep. Breek dan een ei open en laat het voorzichtig in de ingedeukte aardappel glijden. Bak dan 20 minuten bij 180 °C in de oven. 

Als je 's ochtends niet een heel uur hebt om het ontbijt of de brunch voor te bereiden, kun je de aardappel altijd de avond van tevoren voorbakken en de overige stappen gewoon de ochtend erna voltooien. Zeg nu zelf: deze combinatie had je veel eerder moeten uitproberen, niet? Ik voorzie het begin van vele experimenten om andere varianten te vinden voor deze twee aan elkaar gewaagde ingrediënten.

Reacties

Ook interessant