Twee keer zoveel is twee keer zo lekker: Stokbrood Salami in Baconjasje

Wie kan de verleiding van een versgebakken stokbrood nu weerstaan? Of het nu in de supermarkt is, bij de bakker in de straat of op de camping in Frankrijk: die heerlijke geur is maar al te verlokkelijk. En het perfecte stokbrood is lekker knapperig van buiten en zacht en luchtig van binnen, het liefst nog warm van de oven. Eigenlijk heb je dan nog maar weinig nodig. Maar mocht je nu niet per se houden van less is more, dan hebben we nog een knaller van een recept voor je. In de categorie more is more presenteren we hier: de in bacon gewikkelde stokbrood salami.

Je dacht dat het niet mogelijk was? Je dacht: wie zou zich daar nu aan wagen...?!

Het is mogelijk. Wij bewijzen het hier. En voor je het weet sta je deze zelf ook te maken...

Je hebt nodig:

  • 1 stokbrood
  • 30 gr. mayonaise
  • 350 gr. salami
  • 150 gr. geraspte mozzarella
  • 30 gr. ketchup
  • 200 gr. plakjes kaas
  • 350 gr. bacon

Zo maak je het:

  1. Snijd het stokbrood in de lengte door, zodat het aan één kant openslaat. De twee helften horen dus nog aan elkaar vast te zitten.
  2. Smeer de mayo over de lengte van de binnenzijde van de baguette en leg dan een derde van de plakjes salami over de mayo heen. Strooi er de helft van de geraspte mozzarella overheen, gevolgd door nog een derde van de salami. Smeer nu de helft van de ketchup over de bovenste laag salami en leg alle plakjes kaas over de laag ketchup heen. Smeer de overgebleven ketchup en mayonaise over de plakjes kaas heen en bedek met de laatste derde van de salami. Maak dan af met de rest van de mozzarella en druk het stokbrood voorzichtig dicht.
  3. Leg de reepjes bacon op een rijtje, op zo'n manier dat ze aan hun lange kant overlappen, en leg er het stokbrood in het midden op. Begin nu het stokbrood met de bacon in te wikkelen. Bak het hele pakket 45 minuten in de oven bij 170 °C. 

De Fransen hadden niet durven dromen dat dit mogelijk zou zijn met hun geliefde baguette. Dit ultieme troostvoer kun je lekker in je eentje wegwerken of in plakken snijden om met vrienden en familie te delen. En er is ruimte zat om te experimenteren met verschillende soorten vlees, kaas, kruiden en sausjes. Geniet ervan!

Reacties

Ook interessant