Groen, maar kakelvers: Verrassingsei in Avocado

Zoals bekend is het gezond om de dag met een proteïnerijke maaltijd te beginnen. Maar elke dag datzelfde gebakken eitje is ook maar saai, nietwaar?

Daarom hebben we een geniaal recept voor je wat met recht een proteïnebom is - een combinatie van avocado, ei en bacon. Normaal gesproken is het niet aan te raden om een groen ei te eten, aangezien dat doorgaans betekent dat het te lang is gekookt en niet meer zo vers is. Dit ei is echter aan alle kanten kakelvers en barstensvol smaak!

Je hebt nodig (voor 1 portie):

  • 1 avocado
  • 1 gepocheerd ei
  • 5 plakjes bacon
  • olie

Zo maak je ze:

Halveer de avocado en verwijder de pit. Maak de kuil in het midden met een lepel een beetje groter, zodat het groot genoeg is voor een hardgekookt eitje. Verwijder dan voorzichtig de schil van de avocado met een lepel.

Het ei dient te worden gepocheerd. De beste methode hiervoor is om een velletje huishoudfolie over een klein kommetje heen te leggen en erboven een eitje open te breken. Wees daarbij voorzichtig dat je niet de dooier breekt. Breng de randen van de folie bij elkaar en sluit af met een sluitstrip of een vershoudknijper. Kook het zakje van huishoudfolie 4 minuten in kokend water. Je zou uiteindelijk een vorm moeten hebben die perfect in de avocado past.

Bevrijd voorzichtig het ei en plaats in één avocadohelft, waarna je het met de andere helft afsluit.

Wikkel nu de twee verbonden avocadohelften in de plakjes bacon en zorg dat je de volledige oppervlakte bedekt.

Bak nu de bacon aan alle kanten bruin in een koekenpan met slechts een klein beetje olie zodat het niet blijft plakken.

Nu is je groene verrassingsei klaar om te worden opgediend!

Als je thuis kinderen hebt, kan dit de perfecte manier zijn om ze wat avocado te laten proeven. Wie kan immers een verrassingsei gewikkeld in bacon weerstaan? Vrolijk Pasen!

Reacties

Ook interessant